Отборите на Ница и Олимпик Марсилия излизат един срещу друг в двубой от ¼-финаланата фаза на турнира за Купата на Франция. Срещата на стадион „Алианц Ривиера“ е днес от 22:15 часа и ще бъде предавана на живо по MAX Sport 4.

Двата тима обичайно правят интригуващи и резултатни двубои, какъвто се очаква да бъде и днешния. Отборите са и съседи в класирането на Лига 1, като Ница са трети, докато марсилци имат точка повече и заемат втората позиция.

„Орлетата“ достигнаха до тази фаза на турнира след две победи като гост. На 1/32-финалите те отстраниха с минималното 1:0 третодивизионния Шоле, докато на 1/8-финалите надделяха над хегемона и носител на трофея Пари Сен Жермен с 6:5 след изпълнение на дузпи.

Марсилия, от своя страна, записа три успеха по пътя към този двубой. Възпитаниците на Хорхе Сампаоли се справиха с аматьорските Кане Рошевил (4:1) и Шовини (3:0). В предишния кръг обаче марсилци сразиха Монпелие, но също след дузпи (5:4 и 1:1 в редовното време).

За този двубой аут от състава на Марсилия са Папа Гей и Бамба Денг, които все още не са се върнали от участието си с националния отбор на Сенегал, който спечели Купата на африканските нации. Конрад де Ла Фуенте пък продължава да лекува контузия в бедрото.

Двата отбора вече се срещнаха през този сезон в Лига 1, като през месец октомври не успяха да се победят и завършиха наравно при резултат 1:1 на „Алианц Ривиера“.  

В ранния ¼-финален сблъсък от днешния ден един срещу друг се изправят четвъртодивизионните Бержерак и Версай. Срещата стартира в 19:30 часа.