В момент, в който футболният клуб на Барселона се намира в много тежко финансово състояние, треньорът на отбора Роналд Куман заяви на пресконференция в събота, че и "той би искал да има Килиан Мбапе в своя отбор" и определи френския национал за "един от най-добрите футболисти в света".

"Ако Реал Мадрид има пари, нека го купят. Това не ме притеснява. Той е един от най-добрите футболисти в света. Аз също бих искал да имам Мбапе в моя отбор! Всеки се опитва да подобрява отбора си и ако даден отбор стане по-добър с този играч, няма никакъв проблем", заяви нидерландският специалист на пресконференцията си преди домакинството на Хетафе от третия кръг на Ла Лига.

Куман все пак взе отношение и по трансферните суми, които се спрягат в медиите. "Тези цифри, това е абсурд! Да дадеш толкова пари за един футболист днес, знаейки в какво състояние се намира светът и че всеки има икономически проблеми, това е истинска лудост!".

"Трябва да мислим реално. Клубът ни не може да се състезава икономически с клубове, като Пари Сен Жермен, Манчестър Сити или Манчестър Юнайтед. Знаем това. Трябва да го приемем и да работим, за да се опитаме да променим нещата и да се подобряваме. Но това ще отнеме време, не е нещо, което можем да променим от днес за утре", обясни треньорът на Барса.

"Не можем да изискваме от отбора това, което е бил преди години. Работим, пускаме да играят младите, но те имат нужда от време, за да покажат най-доброто от себе си. Педри не е същият на 17 години, какъвто ще бъде на 24 ще видите", предсказа Куман.

Треньорът все пак отказва да говори за преходен сезон. "Не съм привърженик на това да не мисля за победата. Ние сме клуб, който постоянно трябва да показва манталитет на победител. Но трябва и сме реалисти. Днес сме в ситуацията, в която не можем да се борим да привлечем най-добрите футболисти в света, както големите клубове", завърши Роналд Куман.