Сент Етиен сложи край на своята черна серия във френското първенство, като победи с 2:0 у дома прекия си за оцеляване в елита Тулуза.

„Зелените“ от 17 октомври миналата година /3:1 срещу Метц/ не познаваха победата, като бяха записали 7 загуби и 3 ремита.

През първото полувреме решителни изяви, при това на няколко пъти, имаше вратарят на Сент Етиен Джеси Мулен. Стражът се намеси при положения на Градел, Сомалия, Амиан и Диоп, за да опази вратата си от гол.

Сент Етиен получи отлична възможност в самия край на полувремето, когато Анди Делор фаулира Джонатан Бамба в пеналта и съдията посочи бялата точка пред вратата на Тулуза.

Разградският летен трансферен блян Роберт Берич откри от дузпата и „зелените“ поведоха с 1:0 в 45-ата минута.

През второто полувреме по-активният тим продължи да бъде тимът на Тулуза, но вратарят Мулен продължи да бъде на висота. Пред другата врата пък словенецът Берич отново бе човекът, който бе най-близо до попадението.

В 85-ата минута гол на Тулуза не бе зачетен заради засада на Кристофър Жулиен, каквато имаше.

В следващата минута се стигна до решителният втори удар за Сент Етиен. При центриране отдясно, нито защитата, нито вратарят на гостите се намесиха удачно, топката попадна у Аласан Диусе и на празна врата той направи 2:0.

С тази си първа победа от точно три месеца насам в шампионата Сент Етиен се поотдалечи от „червената“ зона на изпадащите, като събра 23 точки и е 14-и. Тулуза пък остава там – 18-и с 19 пункта.