Отборите на Пари Сен Жермен и Клермон завършиха при резултат 0:0 в мач от 7-ия кръг. Парижани отправиха над 20 удара към вратата, а 10 от тях бяха точни, но никой от тях не успя да преодолее стража на домакините. Така за втори път от началото на кампанията ПСЖ не успява да реализира гол в свой двубой.

Успех ще изкачи отбора на Луис Енрике на върха, докато съперникът е последен със само 1 точка. 

Възстановеният от лека травма Килиан Мбапе е титуляр за ПСЖ, а очаквано офанзивното трио се допълва от Усман Дембеле и Рандал Коло Муани. Люка Ернандес и Гонсало Рамош са на пейката. Столичани започнаха в схема с трима централни защитници.

Парижани имат четири победи в последните си пет двубоя, но трябва да мислят и за предстоящата визита на Нюкасъл в Шампионската лига в сряда.

За изненада на всички тимът на Клермон започна по-силно и в началните минути Баркола се намеси отлично, лишавайки в последния момент играч на домакините, който се гласеше да нанесе удар към вратата на Донарума. 

След това обаче шампионите бързо наложиха натиск и в 19-ата Дембеле беше на крачка от попадение, но вратарят спаси удара му. 

Последваха още опасности пред вратата на Клермон, като Коло Муани също нямаше късмет, насочвайки топката в средата на вратата.