Отборът на Клермон победи Лион с 2:1 в мач от 35-ия кръг на Лига 1. Грежон Киай отбеляза двете попадения, докато за Лион бе точен Александър Лаказет. Нападателят имаше шанс и да донесе точката в края на мача, когато изпълни дузпа, но той не успя да вкара наказателния удар. 

Първият по-добър шанс бе пред Лион. В 10-ата минута Николас Таяфико стигна до отбита топка на границата на пеналтерията и нанесе изстрел, който обаче бе разочароващ и не намери целта.

В 18-ата минута пък Шерки получи пас и реши да си пробва късмета с шут от сериозна дистанция. Ударът му прелетя високо над вратата на Клермон. Две минути след това шут на Лаказет бе блокиран от защитник на домакините. 

Александър Лаказет стигна до гола в 22-ата минута, когато получи прецизно подаване дълбоко в наказателното поле, пратено от Амин Сар. Нападателят преодоля стража на Клермон с удар по земята и даде преднина на Лион.

Отговорът на Клермон бе внезапен, тъй като само две минути след гола на Лаказет, домакините получиха дузпа заради нарушение на Кастело Лукеба. На бялата точка застана Грежон Киай, който превърна наказателния удар в изравнително попадение. 

Второто полувреме започна с две добри положения пред Александър Лаказет, който първо в 51-ата минута стреля слабо и не затрудни Мори Диау, а три минути по-късно шутира над напречната греда. 

В 65-ата минута домакините нанесоха решителен удар. Грежон Киай засече центриране на Меди Зефан и прати за втори път топката във вратата на Лион. 

Комнен Андрич имаше шанс да реши всичко с мощен шут в 84-ата минута. Изпълнението му обаче прелетя далеч от целта. 

В третата минута на продълженията Лион също получи дузпа след игра с ръка именно на Андрич. Александър Лаказет се нагърби с отговорността да изпълни. Френският нападател обаче не успя да излъже стража на Клермон, Диау запази спокойствие и отрази удара на Лаказет, превръщайки се в герой за тима си. 

Лион се намира на седмото място във френския шампионат с 56 пункта, а три точки по-назад е именно тимът на Клермон с 53 точки.