ПСЖ победи Ница с 2:1 в мач от 9-ия кръг на френската Лига 1. Лионел Меси откри резултата в 29-та минута от пряк свободен удар. Гостите изравниха в 48-та минута чрез Лаборде. Мбапе даде преднина на домакините за втори път в мача, с което оформи и крайния резултат.


БГНЕС
23 снимки

Равностойна битка в средата на терена, засега без никакви опасности. Гостите пресират повече, докато парижани се опитват да владеят топката и да изградят нещо по-интересно в предни позиции, без успех в първите десетина минути.

Първата по-опасна ситуация бе пред гостите в 16-та минута, след като Рос Баркли получи високо подаване в наказателното поле, англичанинът се забави и не можа да се възползва от това подаване. Все пак бе маркирана засада.

Пари Сен Жермен пък създаде нещо по-интересно чак в 25-та минута, когато пробиха по левия фланг, но там футболист на парижани не успя да намери никого в наказателното поле, а топката беше изчистена.

Меси показа страхотна техника и бе спрян с нарушение от Данте. Страхотна позиция за аржентинеца, който се възползва по прекрасен начин и прати топката във вратата на Каспер Шмайхел от прекия свободен удар - 1:0.

В последните секунди на полувремето, отново груба грешка на Данте даде шанс за ПСЖ, добро двойно подаване между Меси и Хуан Бернат, след което именно аржентинецът стреля към вратата. Силният му удар бе спасен от Каспер Шмайхел.

Още в началото на второто полувреме Ница атакува по десния фланг, а центриране именно от там стигна до наказателното, където футболист в бяло се размина, но топката стигна до краката на Лаборде, който си я спря и я прати във вратата на Донарума - 1:1. 

Кристоф Галтие прецени, че Килиан Мбапе е нужен на отбора, за да спечели двубоя и го пусна в игра в 59-та минута, а Мбапе веднага вдъхна сили на отбора с няколко добри отигравания, в 65-та минута Неймар си опита късмета с удар от дистанция, но топката прелетя над вратата.

Именно Килиан Мбапе създаде много смут в отбраната на Ница с пробив в 74-та минута по левия фланг, той се опита да подаде към Неймар, който търсеше позиция, но топката така и не стигна до бразилеца. След това Меси се опита да намери Неймар с прехвърлящо подаване, но и това не се получи за парижани.

Килиан Мбапе бе оставен сам в наказателното поле на Ница и в 83-та минута получи добър пас около бялата точка за изпълнение на дузпи, френският национал успя да нанесе удар по земята, а топката мина под тялото на Шмайхел - 2:1.

FT ПСЖ - НИЦА 2:1

1:0 Лионел Меси 29'

1:1 Лаборде 48'

2:1 Килиан Мбапе 83'

Стартови състави на двата отбора:

ПСЖ: 99. Донарума, 2. Хакими, 5. Маркиньос /к/, 4. Серхио Рамос, 26. Норди Мукиеле, 14. Хуан Бернат, 17. Витиня, 8. Фабиан Руис, 30. Лионел Меси, 10. Неймар, 44. Екитик

Старши треньор: Кристоф Галтие

НИЦА: 1. Каспер Шмайхел, 26. Мелвин Бард, 4. Данте, 42. Матия Вити, 20. Атал, 99. Лемина, 8. Розарио, 10. Софиян Диоп, 16. Аарън Рамзи, 11. Рос Баркли, 24. Гаетан Лаборде

Старши треньор: Фавре Лусиен