Нападателят Килиан Мбапе заяви, че е насочил поглед към рекорда във френската Лига 1 след като оглави голмайсторската класация за пети пореден сезона. Така той изравни постижението на Жан-Пиер Папен

Мбапе отбеляза 29-ото си попадени в първенството на Франция при домакинската загуба на Пари Сен Жермен с 2:3 от Клермон в последния кръг и спечели приза за голмайстор номер 1.

По-рано тази седмица французинът бе обавен и за Най-добър футболист на сезона за четвърти пореден път.

24-годишният Мбапе печели класацията за най-много отбелязани голове в Лига 1 всяка година от трансфера си в Пари Сен Жермен за постоянно през 2018-а, а през сезон 2019/2020 сподели наградата "Златната обувка" с Уисам бен Йедер от Монако.

"Отличието за голмайстор номер 1? Много съм щастлив. Спечелихме първенството, аз съм реализатор и играч номер 1, така че това е страхотно. Това бе моя лична цел и я постигнах. Записах се в историята и съм щастлив. Но все още имам и следващата година, за да победа Папен", коментира Килиан Мбапе, давайки заявка, че ще остане в Пари Сен Жермен, въпреки продължаващия интерес от страна на Реал Мадрид.

Още трима футболисти са печелили "Златната обувка" на френската Лига 1, но Папен е първият играч, който достига до приза в пет поредни години между 1987-а и 1992-а, когато играе за Олимпик Марсилия.

Мбапе има договор с Пари Сен Жермен до 2025 година.

Автор: Кремена Младенова/БТА