Единсон Кавани върна Пари Сен Жермен към победите в Лига 1, след като реализира победния гол срещу Бордо в мача от 24-ия кръг на шампионата. Шампионите се наложиха с минималното 1:0, а уругваецът бе точен от дузпа, след изпълнението на която се хвана за бедрото на десния крак и бе заменен.

Случилото се с Кавани го поставя под въпрос за предстоящото гостуване на Манчестър Юнайтед от осминафиналите на Шампионската лига.

Иначе в Лига 1 ПСЖ събра 59 точки на върха в класирането, докато Бордо, който се намира в серия от 4 поредни поражения във всички турнири, е 12-ти с 28.

ПСЖ контролираше мача през първата част. Домакините имаха по-чистите ситуации, а в края на полувремето поведоха след точно реализирана дузпа от Единсон Кавани.

В 10-ата минута Тиаго Силва стигна до една отскочила топка в пеналта, като нанесе силен изстрел, който обаче бе пресечен от бранител, застанал на голлинията.

Три минути след това Единсон Кавани падна в наказателното поле след съприкосновение с играч на Бордо, като парижани имаха претенции за дузпа. Реферът обаче прецени, че няма основания да посочи бялата точка и даде знак играта да продължи.

В 21-ата минута Кавани се озова на стрелкова позиция, но прати топката встрани. 4 минути по-късно Максим Чупо-Мотинг овладя пас в пеналта и стреля без бавене, но Беноа Костил спаси.

Парижани получиха право да изпълнят дузпа в 42-ата минута. Съдията видя непозволена игра на Никола де Превил и посочи бялата точка. Единсон Кавани си заложи и изпълни за 1:0. Непосредствено, след като откри резултата обаче, още докато се радваше, Кавани се хвана за бедрото на десния крак, а през втората част бе заменен от Килиан Мбапе.

„Жирондинците“ излязоха по-активни през второто полувреме и още в 56-ата минута опитаха да застрашат вратата на домакините. Франсоа Камано овладя подаване в пеналта, но не успя да насочи прецизно и прати топката над напречната греда. В 61-ата минута отново Камано изтормози отбраната на шампионите и завъртя коварно топката, но Джиджи Буфон майсторски спаси.

В добавеното време на мача Мбапе получи от Дани Алвеш и оставен непокрит от границата на пеналта стреля силно, но над вратата.

Така ПСЖ опази крехкия си аванс до финала и се върна на пътя на победите след поражението от Лион в предходния кръг. 

В следващия кръг ПСЖ гостува на Сент Етиен, а Бордо е домакин на Тулуза.