С попадение на Единсон Кавани в заключителните 10 минути на мача Пари Сен Жермен надигра Нанси с 1:0 в двубой от 28-ия кръг и остави напрежението върху лидера Монако. Двубоят на „Парк де Пренс“ не се разви никак гладко за домакините, които трябваше да положат максимални усилия, за да извоюват победата.

Нанси започна чудесно мача и показа, че няма да се даде без бой. Още в 15-ата минута новото попълнение на парижани Гонсало Гедеш загуби топката и това позволи на Маоуаса да излезе на чиста позиция и с пространство за изстрел. Единствено чудесната намеса на Кевин Трап предотврати попадение.

В 21-ата минута след единоборство с Диане Марко Верати падна на тревата и домакините вдигнаха ръце в желание да получат дузпа. Такава не последва, а това породи доста дюдюкания от трибуните.

В 28-ата Хави Паторе реши да изненада вратаря Сергей Черник с шут от около 20 метра. Топката се канеше да влети до дясната греда, но вратарят се намеси чудесно и боксира с две ръце.

Минута преди почивката съдиите отмениха попадение на ПСЖ. Лукас Моура изпрати центрирането, което невнимателният Диане сам отклони в собствената си врата. Страничният рефер обаче сигнализира, че още при летежа на топката от ъгловия удар тя е излязла в аут с пълния си обем.

Само 15 секунди след началото на второто полувреме Нанси като по чудо се размина с попадение. Верати загуби топката в центъра на терена, а атаката на гостите бе разиграна бързо и Пуйо изпрати точен шут, който беше отразен от Трап.

Оттам нататък положенията се заредиха едно след друго за домакините. В 53-ата минута Гедеш центрира една зле избита след ъглов удар топка и намери Кавани на около 6 метра от вратата. Уругваецът подложи глава, но вместо да порази целта, стреля встрани от десния стълб. Четири минути по-късно Серж Орие центрира остро отдясно, а Черник трябваше да се намесва, за да предотврати още по-големи главоболия.

В 63-ата минута Гедеш почти виждаше как отбелязва, но Диане се намеси в последния миг и изчисти от голлинията.

Четвърт час преди края Нанси изпусна поредния си златен шанс, този път след зле изпълнен корнер от ПСЖ. Бързата контраатака изведе Бусин на чудесна позиция аз стрелба, ала играчът на гостите имаше малшанса ударът му да срещне първо едната, а после и другата странична греда.

Така се стигна и до 79-ата минута, когато домакините получиха правото да изпълнят дузпа. Кавани се нагърби с огромната отговорност, като с десния крак изпрати топката в мрежата – 1:0 и победа за парижани.

Така поне временно те се изравниха по точки (62) с лидера Монако, който в този кръг играе у дома срещу Нант. Нанси е 17-и с 28 точки, като е само на точка над чертата.