Капитанът Данте поднови договора си с френския елитен футболен тима на Ница за още една година, обявиха от клуба в петък. Така бразилският защитник, който на 18 октомври ще навърши 40 години, ще остане в тима от Лазурния бряг до 2024 година.

Данте пристигна в Ница през 2016 година от германския Волфсбург. През настоящия сезон той е изиграл 32 мача, има един гол и две асистенции за отбора в Лига 1.

"Нашите отношения надхвърлят договора. В момента, в който желанието му беше да продължи с нас, въобще не сме обсъждали въпроса и стигнахме бързо до съгласие. Данге е модел на и извън терена. Имаме огромен шанс да ог имаме в състава. Винаги е бил лоялен към нас и ние ще бъдем към него", увери президентът на Ница Жан-Пиер Ривер.

"Той е лидер и голям боец. Започва всяка тренировка и всеки мач като шампион. Предава това на другите. Той пропусна само два мача през сезона заради наказания. Присъствието му успокоява останалите. Той олицетворява идеално идентичността на клуба", смята спортният директор Флоран Гизолфи.

Данте е играл още за Байерн Мюнхен, Борусия Мьонхенгладбах, Лил, Стандард Лиеж и Шарлероа. Той има 13 мача и 2 гола за националния отбор на Бразилия./БТА