Килиан Мбапе е считан за може би най-големия талант в световния футбол. През лятото Пари Сен Жермен привлече френския национал от Монако под наем като през следващото лято ще плати за него 180 милиона евро.

Само че нещата можеха да се развият по много по-различен начин. Защото през 2015 Мбапе е бил много близо до трансфер в тогавашния отбор във Втора Бундеслига и настоящ участник в Шампионска лига РБ Лайпциг.

Германският клуб има мощта на концерна "Ред Бул", а през 2015 гонеше класиране в Бундеслигата. Именно по това време и Мбапе е бил много близо до преминаване в клуба. Това разкри спортният директор Ралф Рангник. "Проблемът беще, че по това време се бяхме разделили с Александер Цорнигер (тогавашният треньор), значи е било след зимната пауза 2015. В този момент не знаехме кой ще бъде треньор и колко дългосрочно ще бъде начело", обясни Рангник.

"Бащата на Килиан тогава ми каза, че ако мога да кажа със сигурност, че ще стана треньор, ще ми довери момчето веднага. През февруари обаче не можех да му дам това обещание."

В интересе на истината малко по-късно Рангник действително стана треньор на тима, но по това време трансферът на Мбапе вече не бе на дневен ред.

Мбапе е най-младият номиниран в историята на "Златната топка"