Бившият бразилски национал Кафу коментира спекулациите около бъдещето на Неймар в Пари Сен Жермен. В последно време се говори, че бразилецът може да напусне френския си клуб и да премина в Реал Мадрид, въпреки че доскоро защитаваше цветовете на Барселона.

Според Кафу обаче, дори да се стигне до подобна развръзка, решението на нападателя трябва да бъде уважавано.

„Неймар напусна Барселона, за да премине в ПСЖ. Той много добре знае колко важен е за световния фубтол, но в крайна сметка решението е негово. Не мога да му давам каквито и да е съвети в подобна ситуация. Има трудни моменти в живота на всеки. Единствено Неймар знае какво се случва. Ние можем единствено да спекулираме на базата на това, което четем във вестниците. Решението опира до Неймар и неговия екип“, коментира Кафу.

„Неймар знае какво е най-добре за него. Дали да остане в ПСЖ или да отиде в Реал, Барселона или Бразилия. Каквото и да реши обаче, решението му ще бъде уважено заради позицията, която има в световния футбол. Футболист от висока класа като него може да играе навсякъде. Без значение от първенството. Всичко опира до професионализма и отговорността на играча да иска да се развива и играе“, каза още бившият защитник.