Каен постигна първа победа от началото на сезона, след като се наложи с 2:0 при гостуването на Лил на стадион „Пиер-Мороа“. Воденият от Марсело Биелса допусна втора поредна загуба и започна изключително колебливо участието си в първенството.

Каен поведе в резултата още в 6-та минута, когато Базил центрира от корнер в наказателното поле на Лил, където Дамиен Да Силва стреля с глава, топката рикошира в Едгар Ие и влетя във вратата на Кофи.

Лил можеше да изравни резултата в 11-та минута, когато Бисума отправи много хубав удар от границата на наказателното поле на Каен, но топката премина над напречната греда на вратата на Веркутър.

Пет минути по-късно се получи разбъркване в наказателното поле на Каен, пред Ибрахим Амаду се откри много добра възможност, но ударът му бе блокиран.

Пред гостите от Каен се откри нова възможност в 29-та минута, когато след центриране от фаул в наказателното поле на Лил, Джику стреля с глава, но над напречната греда в аут.

Каен организира много добра контраатака в 43-та минута, когато пред Куаку се откри отлична възможност, а той отправи диагонален далечен удар, но встрани от десния стълб на вратата на Кофи.

Лил започна активно второто полувреме и в 50-та минута Ясин Бензиа подаде към Бало Туре, който отправи удар, но Реми Веркутър се намеси рутинно и спаси. В 61-та минута Никола Пепе отправи изненадващ диагонален удар, но Веркутър спаси.

Каен отново взе превес в мача и в 66-та минута Роделен стреля от фаул, но над напречната греда в аут. Няколко секунди по-късно Мбенге стреля от границата на наказателното поле на Лил, но изпрати топката в аут. Минута по-късно Фере подаде към Сантини, който стреля, но Кофи успя да спаси.

Каен отбеляза втори гол във вратата на Лил в 69-та минута, когато Жилбер центрира в наказателното поле на домакините, след което Роделен свали с глава към Сантини, а той отблизо не пропусна да вкара в опразнената врата. Вратарят на Лил Кофи бе изключително дезориентиран в ситуацията.

Фараж се опита да изненада Веркутър в 71-та минута, но вратарят на Каен бе на мястото си и спаси. Пет минути по-късно Ел Гази отправи далечен удар, но Веркутър спаси без особени проблеми. 

До края на срещата футболистите на Каен удържаха аванса си от два гола.