В двубой от 29-ия кръг на Лига 1 Каен победи Монако с 1:0 и взе глътка въздух в борбата за спасение. Победното попадение реализира Кривели в 23-ата минута на срещата. След тази победа тимът има 23 точки и е 18-ти, а Монако са с 30  и 16-о място. Домакините нацелиха две греди, но така и не стигнаха до точката.

В 23-ата минута на двубоя Енцо Кривели отправи опасен удар към вратата на Монако и топката се оказа в мрежата на домакините, Даниел Субашич не успя да направи нищо, тъй топката се оказа точно където трябва.

През втората част Монако тръгна да търси поне изравняването. В 51-ата минута Камил Глик стреля, но вратарят на гостите се намеси с вещина. Четири минути по-късно гостите имаха шанс да удвоят преднината си, но не се получи.

Монако стигна до греда в 56-ата минута, след като Желсон Мартинш стреля опасно, но топката нацели гредата. Монако създаде сериозна опасност пред вратата на съперника в 69-ата минута като Винисиус стреля добре, но котешки рефлекс на Самба спаси отбора си от попадение във вратата.

Радамел Фалкао имаше добра възможност да изравни резултата в 78-ата минута, но от пряк свободен удар от изгодна позиция прати топката над вратата.

Нова греда за Монако в 82-ата минута, след като Ахолу нацели напречната греда на вратата на Самба. В добавеното време на двубоя Монако пропусна да изравни резултата от пряк свободен удар изпълнен от Йоветич, но вратарят отново беше на мястото си.

Така в крайна сметка Каен взе успеха.

В друг двубой от този кръг Амиен завърши 0:0 с Бордо, а Ница победи Дижон с 1:0 с попадение на Мелу, а Самаритано от домакините беше изгонен още в 54-ата минута на срещата.