Отборът на Каен постигна победа с 2:0 над Страсбург в мача от 28-ия кръг на Лига 1. Попаденията за успеха бяха дело на Енцо Кривели и Фредерик Гилбер.

Страсбург бе по-активният тим в мача през всичките 90 минути и създаде повече положения, но така и не можа да реализира нито едно от тях. В края на двубоя гостите удариха и греда. Домакините пък успяха да се възползвам максимално от ситуациите, разкрили се пред тях и така се поздравиха с успеха.

В класирането Каен е 11-и с 35 точки, а Страсбург е 15-и с 31.

Първата по-интересна ситуация в мача бе в полза на гостите. При центриране Бахокен засече с глава, но не успя да нацели очертанията на вратата и топката прелетя покрай Реми Веркутр.

Каен отвърна три минути след това, когато Кривели излезе на добра позиция и стреля, но Укиджа изби встрани.

Нова добра ситуация се разкри пред Страсбург в 44-ата минута, когато Лиенар можеше да се разпише, но топката прелетя покрай десния стълб.

В 43-ата минута Кривели бе великолепно изведе и с прецизен удар направи 1:0.

През второто полувреме Страсбург хвърли всички сили да потърси изравняване, а това му изигра лоша шега. Допуснал оголване в задни позиции, Каен хвана съперника си на контраатака в 87-ата минута. Хубав пробив отдясно и последвало центриране, завърши със страхотно отиграване на Фредерик Гилбер за 2:0.

Малко след подновяването на играта след второто попадение, Лиенар можеше да намали, но след удар от около 30 метра, разтресе напречната греда.