Килиан Мбапе и компания да пътуват с влак до Лион за контрола през март обмислят във Футболната федерация на Франция, която си е поставила за цел да намали енергийната си консумация с 50% за 5 години.
 
"Със селекционера Дидие Дешан ще обмислим предвиждането с влак до Лион, за да дадем добър пример и да си поставим за цел екологичен преход", заяви на пресконференция президентът на местната федерация Филип Диало.
 
"Женският отбор, воден от Ерве Ренар, и младежкият тим под ръководството на Тиери Анри вече се возиха на влак. Ние осъзнаваме трудността това да направи и мъжкият отбор, но имаме желанието това да се случи.
 
Запитах как можем да го направим, като спазваме спортните изисквания - време за пътуване, време за възстановяване, за сигурност и комфорт на останалите пътници. Наясно сме, че е възможно на гарите да се получат струпвания и влакът да закъснее. 
 
През март имаме мачове на френска територия, дадохме си време със SNCF (б. а. - държавната железопътна компания) и с властите да обсъдим всички проблеми на този превоз. Целта е ясна - ще направим всичко възможно да пътуваме с влак. За да използваме медийната популярност на отбора и да въздействаме изцяло върху пътувания на футболните тимове в страната", обясни Диало.