Новото попълнение на Олимпик Лион Бертран Траоре разкри своите причини да замени Челси с френския тим. 21-годишният футболист вярва, че е било изключено да получи шанс в състава на Антонио Конте.

Националът на Буркина Фасо подписа със „сините” през 2013 година, като до това лято може да се похвали с едва 10 мача във Висшата лига. Лион се съгласи да плати 8,8 милиона паунда за подписа му и сега острието се надява да играе много по-редовно.

Лион официално привлече нападател на Челси

„Беше време да си тръгна от Челси. Предвид моята възраст и с оглед развитието ми, беше време да напусна този клуб”, коментира Траоре при официалното си представяне като играч на „хлапетата”.

„Можех да остана в Челси и да играя по една-две минутки всеки мач, да се боря всеки ден за мястото си и същевременно да знам, че никога няма да получа такова. Тренирах усърдно, направих всичко.”

„Преди два сезона наистина се борих с титулярите, но всички знаем какво се случи през 2016 година. Започнах подготовката, но после бях отпратен под наем. Не исках и това лято да се повтори същото. Беше време да си намеря стабилен клуб, където мога да играя футбол в първия отбор, където мога да бъда един от ключовите играчи. За да стане факт последното, трябва да се преборя. В Лион ще направя всичко, за да бъда титуляр. Ще дам максимума за клуба”, обеща Траоре.