Президентът на Пари Сен Жермен Насер Ал-Келайфи може да се наложи да бъде изслушан по повод делото срещу Неймар, което е образувано в Испанския съд. 

Съдът отложи изслушването по делото срещу Неймар за нарушаването му на договора с Барселона за 27 септември, съобщиха съдебни органи.

Каталунският гранд съди бразилеца за нарушаването на параметрите по договора му с клуба, след трансфера на 27-годишния нападател в Пари Сен Жермен за рекордната сума от 222 млн. евро през 2017 – по-малко от година, след като той подписа нов петгодишен контракт с „блаугранас“.

Клубът иска 8.5 млн. евро обезщетение и отказва да плати на Неймар 26 млн. евро, които бяха част от бонус при подновения му договор. 27-годишният бразилец отвърна на Барселона, завеждайки дело срещу каталунците за неизплащането на въпросния бонус. От ФИФА обаче отложиха делото миналата година. Трудов съд в Барселона бе насрочен да изслуша делото срещу бившия играч на „блаугранас“ в четвъртък, но отложи процеса за 27 септември, съобщи Върховният съд на Каталуния в свое изявление.

Миналата седмица испанският всекидневник Ел Мундо съобщи, че местните данъчни власти разследват бонуса, спечелен от Неймар, когато той удължи контракта си с Барселона.

Бразилецът бе данъчен жител на Испания през 2017 година и испанските данъчни власти разследват дали бразилецът е платил данъка, свързан с бонуса и неговият рекорден трансфер в ПСЖ, споделя вестникът. ПР-агенцията на Неймар – НР Спортс, отговори на публикацията, казвайки в свое изявление, че испанските данъчни власти са поискали само документи и информация, свързани с вече започнатото дело и настоява, че Неймар не е обект на ново разследване за данъчни измами в Испания.