Един от фаворитите за спечелването на Купата на Лигата във Франция – Олимпик Лион неочаквано приключи своето участие в турнира. У дома на „Парк Олимпик Лион” футболистите на Бруно Женесио се простиха с мечтата за полуфинал след загуба 1:2 от гостуващия Страсбург.

Трябва да се отбележи, че те бяха преследвани от изключителен малшанс в хода на целия мач, като удариха на три пъти гредите, а капитанът Набил Фекир профука важна дузпа в края на първото полувреме. В същото време Страсбург извлече максимума от малкия си брой качествени атаки и станаха първият тим в топ 4 на надпреварата.

Началото на срещата не беше особено позитивно за „Льо Расинг”, защото още в 16-ата минута основен играч като Кени Лала напусна принудително с контузия. На негово място се появи Димитри Лиенар, който имаше своята роля по-късно в срещата.

Буквално с първото си влизане в наказателното поле на Лион гостите спечелиха дузпа заради закъснелия шпагат на Кени Тете срещу АдриенТомасон. Людовик Ажорке се нагърби с отговорността и с премерен шут прати топката в долния ляв ъгъл – 0:1.

Лион натисна доста сериозно до почивката създаде не една и две ситуации. Гол на Фекир резонно беше отменен в 40-ата минута заради засада, а само три по-късно Мартен Терие тресна десния стълб с диагонален шут от границата на пеналта. В първата минута от добавеното време Мемфис Депай стори същото, с разликата, че улучи другата странична греда. В даденото 4-минутно продължение се стигна и до дузпа за домакините, която Набил Фекир собственоръчно изработи, бидейки повален от Антони Каси. Потърпевшият като щатен изпълнител застана зад топката и от 11-те метра за ужас на домакинските привърженици стреля над горния десен ъгъл.

На почивката Бруно Женесио направи офанзивна смяна, вадейки крайния защитник Ферлан Менди за сметка на Бертран Траоре. Именно бившият играч на Челси изравни резултата бързо-бързо в 49-ата минута. Депай имаше ключова роля, като обърнат с гръб към вратата отлично върна леко назад към намиращия се в наказателното поле Траоре, а последният със зверски шут от 9-10 метра стреля под гредата – 1:1.

Радостта за Лион трая твърде кратко. В 52-ата минута Страсбург отново излезе напред. Влезлият като смяна Лиенар центрира от ъглов удар отляво по атаката, а никой от защитниците на „хлапетата” не скочи заедно с Ламин Коне. Изстрелът с глава на последния порази долния ляв ъгъл – 1:2.

До края и двата отбора имаха своите ситуации. В 70-ата минута Адриен Томасон пропиля златна възможност да убие интригата, а три минути по-късно като по чудо Лион не изравни. Изстрел на Фекир от пряк свободен удар срещна лявата греда. Отскочилата топка отиде у Кени Тете, чийто шут по някакъв начин се оказа спасен от вратаря Бингуру Камара.

Четири минути преди края на редовното време Фекир имаше един последен шанс да се реабилитира, но изстрелът му от границата на наказателното поле доведе до нова геройска проява на Камара.