Ерлинг Халанд засипа с похвали за Килиан Мбапе преди последния мач в Шампионската лига на Манчестър Сити срещу РБ Лайпциг. Двамата нападатели са сочени да доминират в европейския футбол през следващото десетилетие, състезавайки се за наградите "Златната топка" и други големи индивидуални и отборни награди, но Халанд няма проблем да говори за качествата на своя клубен съперник.

Има толкова много добри играчи и Килиан е един от тях. Той е толкова силен. Французите са толкова щастливи, че той играе за Франция. Разбира се, бих искал той да играе за Норвегия, но не е така. Но да, той е невероятен играч.

Той е толкова бърз, толкова силен и го прави толкова много години. Какво е той? Две години по-голям от мен? Това е лудост. Понякога трябва да си кажете, че той все още има десет години игра на най-високо ниво. Наистина е феноменален", сподели Халанд.

Мбапе вдъхнови Франция за два финала на Световното първенство, като спечели трофея със своята страна през 2018 г. и завърши като вицешампион през 2022 г. и изглежда предопределен да спечели Златната топка в близкото бъдеще. И докато Халанд не е постигнал същите висоти, особено на международно ниво, нападателят на Манчестър Сити бележи голове с удивителна скорост. Мнозина вярват, че Мбапе и Халанд са естествените наследници на Кристиано Роналдо и Лионел Меси.