Ашраф Хакими желае да напусне Пари Сен Жермен само 12 месеца, след като се присъедини към отбора. Мароканският десен защитник подписа петгодишен договор с парижани, които платиха 60 милиона паунда на Интер за него. 23-годишният футболист е критикуван, че няма ефективността от миналите си сезони в ПСЖ, като досега през кампанията има три гола и четири асистенции за 32 мача.

Журналистът Даниел Риоло заяви, че мароканският играч е изморен от живота в Париж и не може да си взаимодейства с никоя от южноамериканските звезди на клуба, включително Лео Меси и Неймар.

„Той полудява там, южноамериканците дори не говорят с него. Иска да напусне Париж, писнало му е. В този отбор качествата му не са се проявили, така че може би трябва да се откаже. Критикувах лошата му форма, но в този отбор се бори да покаже качествата си. Ядосан е и е нормално“, каза журналистът.

Засилват се информациите, че съблекалнята е разделена на два лагера след лошите резултати на тима. Месецът за французите беше труден, след като отпаднаха от Шампионската лига след загуба с 1:3 от Реал Мадрид.

Единият лагер е на южноамериканците, а в другия са всички останали, включително французите. Напрежението между двата лагера се е надигнало, след като отборът загуби с 0:3 от Монако.