Ашраф Хакими е познато име в световния футбол. Никой обаче не очакваше, че именно 22-годишният мароканец ще бъде най-добрият футболист на ПСЖ на старта на сезона в Лига 1 с три гола и две асистенции. Все пак на „Парк де Пренс“ са мегазвездите Меси, Неймар и Мбапе.  
 
Ашраф Хакими даде интервю пред френския "Екип", в което разкрива защо е избрал офертата на ПСЖ. Той признава още, че мечтата му винаги е била да играе в един отбор с Меси, 
 
„Бях с приятели, седнах на пейката пред къщата и там телефонът ми позвъни и беше Зидан! Каза ми, че отивам да играя другаде, като аз не го очаквах. Научих много от него. Това, което се случи през 2020 г., няма нищо общо с него. Това са други аспекти, свързани по-специално с COVID-19 и Реал Мадрид и те ме накараха да напусна. Този път имах разговор с него, който ще си остане между нас. Той мислеше различно.
 
Имах оферти от ПСЖ и Челси и интуитивно чувствах, че трябва да отида в Париж, че ще се радвам тук. Преди няколко години Почетино искаше да ме привлече в Тотнъм.
 
Не очаквах Меси да напусне Барселона. Играл с много страхотни футболисти, но мечтата ми винаги е била да бъда съотборник с Меси. Затова съм много щастлив. Бях изумен от поведението му - той е скромен и мълчалив. 
 
Аз съм представител на мароканската култура. Вкъщи говорим арабски, приготвяме мароканска кухня, аз съм вярващ мюсюлманин. Една от причините да подпиша с ПСЖ е арабско-мюсюлманската общност в Париж. Знаех, че в културно отношение ще се чувствам като у дома си", разкрива Хакими.