Пари Сен Жермен не е платил заплата на звездата Килиан Мбапе за месец април, съобщава вестник L'Équipe. Освен това шампионът на Франция не е превел и специална премия на капитана на националния тим на "петлите" за месец февруари.

Това е решение на клуба поради факта, че Килиан Мбапе отказа да подпише нов договор с ПСЖ, напуска клуба през лятото и се очаква в следващите дни да бъде представен като нов футболист на Реал Мадрид. Клубът се позовава на факта, че Мбапе е изиграл само 11 от последните 21 мача на тима от столицата.

През август 2023-а година, когато отказа да продължи договора си, Мбапе обеща да опрости тези 80 милиона бонуси за лоялност, така че напускането му да не тежи на икономиката на ПСЖ. Френският вестник уточнява, че лично президентът Насер Ал Келаифи отговаря за всички операции.

Изданието информира, че от обкръжението на катареца са заявили, че Реал Мадрид трябва да плати, като бонус за трансфер, компенсация за неподновяване на контракта на футболиста. Преди април и Мбапе, и ПСЖ уж си стиснаха ръцете за  приятелска раздяла, която да не навреди финансово на нито една от страните.

ПСЖ повтаря, че иска писмен ангажимент от най-добрия клубен голмайстор в историята, че ще опрости  80 милиона евро, докато обкръжението на играча изисква заплатата, която му се дължи. От февруари, датата, на която беше потвърдено напускането на Мбапе, вечният голмайстор на ПСЖ е бил подложен на тормоз по указание на президента, според обкръжението на играча.

Вестник L'Équipe твърди, че в момента адвокатите на клуба и тези на Мбапе оформят точно начина, по който футболистът ще напусне ПСЖ.