Олимпик Марсилия постигна втора победа от началото на сезона във френската Лига 1, след като се наложи над Тулуза с 3:1 като гост в мач от третия кръг на първенството, след който излезе, поне временно, начело в класирането. Мейсън Грийнууд се разписа на два пъти в рамките на по-малко от 120 секунди в началото на срещата, за да може фокейците да водят с 2:0 още в 17-ата минута. Тулуза остана с човек по-малко на терена в 27-ата минута, когато бе изгонен Франк Магри. Домакините вкараха и трети гол в 52-ата минута чрез Луис Енрике. Почетното попадение за Тулуза падна в 90-ата минута, когато точен бе Шави Бабика.

Марсилци започнаха ударно в първите минути на срещата, като поведоха в резултата в 16-ата минута, когато Луис Енрике комбинира с Мейсън Грийнууд, който отправи мощен удар от границата на наказателното поле за 1:0.

Фокейците удвоиха преднината си след само 60 секунди, когато отново Енрике изведе Грийнууд зад гърба на отбраната на Тулуза, а англичанинът от малък ъгъл отбеляза  в десния ъгъл на вратата – 2:0.

В 27-ата минута Тулуза остана с човек по-малко на терена, след като Франк Магри получи директен червен картон.

Марсилия продължи да бъде много активен и на старта на втората част. В 52-ата минута Амин Арит изведе Луис Енрике на голова позиция, а бразилецът не пропусна възможността да матира Гийом Рест от близка дистанция.

Тулуза стигна до почетен гол в 90-ата минута, когато точен за „виолетовите“ бе Шави Бабика, който се разписа след неразчетено излизане на вратаря на домакините Херонимо Рули.

По този начин Марсилия излезе начело във временното класиране със седем точки, колкото има и Нант, преди останалите отбори в челото да са изиграли своите двубои от кръга. Тулуза остава 13-и с два пункта. В следващия кръг момчетата на Роберто Де Дзерби приемат Ница, докато Тулуза ще търси първата си победа през сезона в домакинството сина Льо Авър.