Монпелие и Ница не успяха да се победят и завършиха наравно при резултат 0:0 в откриващия 12-и кръг двубой във френската Лига 1. Гостите от южната част на Франция отправиха повече удари и владееха инициативата, но домакините бяха тези, които на два пъти бяха спирани от гредите.

Снимки: БГНЕС / BGNES
16 снимки

Първият път това стана в 32-ата минута, когато Акор Адамс напредна в половината на Ница, влезе в наказателното поле отляво и стреля към далечния ъгъл, но топката се отби от лявата греда на вратаря Марчин Булка.

Отново Адамс бе спрян от гредата в 58-ата минута. Тогава топката беше центрирана отдясно в наказателното поле, където на далечната греда нападателят бе оставен непокрит и стреля с глава, но право в десния страничен стълб. При попадение обаче ситуацията със сигурност щеше са бъде разгледана за евентуална засада в каквото се намираше Адамс.

В крайна сметка гол не падна и по този начин Монпелие остава на 12-ата позиция с 12 точки, докато Ница е на върха с 26 пункта, но Пари Сен Жермен може да го измести, ако победи в гостуването си на Реймс в събота. След паузата за национални отбори Монпелие приема Брест, а Ница, който все още няма загуба от началото на сезона, домакинства на Тулуза.