Нант изненадващо победи Олимпик Марсилия с 3:2 в мача от 25-ия кръг на Лига 1.

Марсилците опитаха да окажат съпротива след като на два пъти изоставаха в резултата, но така и не успяха да стигнат до равенството.

Още в 12-ата минута Диего откри резултата след тотално разбъркване в наказателното поле.

Осем минути по-късно падна и второто попадение, дело на Мариуш Степински. След нови абсурдни действия в защитата на Марсилия, полякът получи шанс да отбележи и не сгреши.
Веднага след подновяването на играта, в 49-ата минута, Бафетимби Гомис успя да намали пасива на Марсилия. Хироки Сакай подаде добре отдясно, Гомис Шутира и след рикошет в гредата, вкара топката в мрежата.

Само минута по-късно играчите на Олимпик за пореден път изпуснаха тези на Нант и домакините се възползваха от това. Адриен Томасон се възползва от несигурната защитата и вкара третото попадение за своя тим.

Няколко минути след това  "канарчетата" отново стигнаха до вратата на Йоан Пеле, но реферът не зачете попадението заради нарушение.

В 61-ата минута Гомис се промъкна зад гърба на защитата и с глава върна едно попадение за 2:3, но това не бе достатъчно и в крайна сметка Нант грабна трите точки.

Олимпик е 6-и с 36 точки, а Нант е 12-и с 29 точки.