Зинедин Зидан остава приоритетна цел на Пари Сен Жермен за това да замени Маурисио Почетино начело на тима през лятото. Френският специалист обаче ще настоява за смяна на спортния директор Леонардо, твърди „Foot Mercato“.

По-рано стана ясно, че ръководството на парижани смята да освободи Почетино след края на сезона, една година преди края на договора му.

Катарските собственици на ПСЖ са готови на всичко, за да убедят Зидан да подпише с клуба, след като беше съобщено, че е отхвърлил възможността да застане начело миналата година. Изданието разкрива, че причината за това е, че той не е впечатлен от начина, по който клубът се управлява.

За да може Зидан да поеме Лео Меси и компания, от „Парк де Пренс“ ще трябва да му предложат и сериозна заплата, която далеч ще надхвърли 8-те милиона евро, които взима Почетино на година. Спекулира се, че бившият френски национал ще получава и повече от тези 12 милиона евро, които взимаше в Реал Мадрид.

Ръководството на ПСЖ също е готово да предложи на Зидан доста широки правомощия, което прави малко вероятно спортният директор Леонардо да продължи работата си в клуба. Информациите гласят, че Зидан не е почитател на бразилеца.

Вместо това французинът желае да работи със сънародника си Арсен Венгер. Смята се, че бившият мениджър на Арсенал ще се съгласи да се присъедини към ПСЖ, ако именно и Зидан застане начело на отбора.

Арсен Венгер

източник: Gulliver/GettyImages