Ръководството на Пари Сен Жермен ще глоби много сериозно десния защитник Дани Алвеш първо заради поведението му при загубата от Олимпик Лион (1:2) и, второ, за реакцията му в социалните мрежи.

Дани Алвеш глава в глава с рефера, последва червен картон

Бразилският ветеран бе изгонен в 57-ата минута на дербито по много наивен начин. Той първо влезе много остро в краката на Танги Ндомбеле, а когато реферът Клеман Тюрпен индикира, че ще санкционира играча с жълт картон Алвеш се вбеси. 34-годишният футболист се засили с викове към съдията и приближи лицето си заплашително до неговото. Тюрпен изобщо не се поколеба да промени решението си и вместо жълт показа директно червен картон за футболиста.

Численото неравенство в минутите до края със сигурност изигра роля за поражението, а в „Инстаграм” Алвеш продължи да отстоява собствената си позиция. „Решението вече е взето, битката  е вече загубена, но аз все още си мисля, че този господин сбърка. Откога несъгласието е неуважение? Ако хората искат да винят мен, могат и са свободни да го направят. Аз имам доста яки рамене и знам как да посрещна удара на крака”, написа играчът.

Това словоизлияние ще струва скъпо на Алвеш, защото ПСЖ възнамерява да го глоби възможно най-сериозно съгласно вътрешния правилник. От клуба изчакват единствено да разберат за колко двубоя ще бъде наказан бранителят, като изгледите не са никак добри. За сходна проява по-рано през кампанията вратарят на Сент Етиен Стефан Рюфие отнесе санкция от 4 срещи.