Един от най-големите таланти на Турция Мустафа Капъ ще премине във френския Лил. Младокът е в конфликт с ръководството на Галатасарай и е решил да заиграе в чужбина. Той ще подпише 5-годишен договор с тимът от Северна Франция.

Мустафа Капъ завинаги ще запомни България и по-специално стадион „Георги Аспарухов“. През 2016 година Левски изигра контрола с Галатасарай на „Герена“, а атакуващият халф счупи всички рекорди на турския гранд, превръщайки се в най-младия футболист, който дебютира за тима – само на 14 години. В края на 2018 година Капи стана и най-младият играч, който играе в официален мач за Галатасарай. Тогава той бе на 16 години и се появи на терена при победата на Чим Бом с 4:2 над Сиваспор.

През миналата година Капъ влезе в конфликт с ръководството на турския гранд и бе пратен да играе при 19-годишните. Той нямаше право да премине в друг отбор, докато не навърши 18 години, което ще стане факт след пет дни. Във Франция съобщават, че сделката вече е уговорена и Мустафа Капъ ще премине в Лил.