Един от фаворитите, желаещи подписа на Килиан Мбапе, развя бялото знаме и се оттегли безславно от борбата за футболиста на Монако. Става въпрос за английския Манчестър Сити, който проявяваше силен интерес към звездата на монегаските още от старта на летния трансферен прозорец.

Монако взима нападател от Атлетико за заместник на Мбапе

Информацията, че “гражданите” официално се отказват от възможността да привлекат нападателя на “Етихад” потвърди спортният директор Чики Бегиристайн пред медиите.

“Излизаме от надпреварата за Мбапе. Невъзможно е да го привлечем в оставащите няколко дни до края на прозореца”, каза Бегиристайн.

Във Франция: Монако прие последната оферта на ПСЖ за Мбапе

Напоследък обаче името на Мбапе се свързва основно с най-големия съперник на Монако в Лига 1 - Пари Сен Жермен. След като осъщестиваха рекордната покупка на Неймар от Барселона за 222 милиона евро, парижани се насочиха именно към младата сензация на френския футбол.

По последна информация от ПСЖ са готови да се разделят със сумата от 150 милиона евро, а в сделката са склонни да включат и футболист по избор на монегаските. Разбира се т.нар. избор е ограничен до няколко от играчите, с които са склонни да се разделят парижани. Това са Серж Орие, Хатем Бен Арфа, Гжегож Криховяк, Гонзало Гедеш, Лукас Моура, Юлиан Дракслер или Анхел Ди Мария.