Новият наставник на Пари Сен Жермен Кристоф Галтие заяви, че няма да прави никакви компромиси с големите звезди на тима, сред които са Лионел Меси, Неймар и Килиан Мбапе, и има пълната подкрепа на ръководството на парижани.

Днес 55-годишният Галтие замени на поста Мауриси Почетино, който бе освободен след 18 месеца на "Парк де Пренс" със смесен успех.

БГНЕС / BGNES
6 снимки

„Това е емоционален момент за мен, горд съм. Напълно разбирам отговорността, която ми е поверена, но съм готов за това предизвикателство, иначе нямаше да приеме работата“, каза на първата си пресконференция Галтие, който през сезон 2020/2021 стана шампион на Франция начело на Лил, детронирайки именно ПСЖ.

„Истинска привилегия да имаш съблекалня, пълна с играчи от световна класа. Ще разговарям с тях, но и ще наложа моите виждания. Не може да има компромиси. Няма да има революция. Ще наблюдавам и слушам, и знам, че имам пълната подкрепа на ръководството, ако има играч, който не съвпада с визията на проекта за този клуб“, допълни Галтие.

В същото време директорът на парижани Насер Ел-Хелайфи заяви, че Галтие е бил първият избор на ръководството за нов треньор и никога не са били водени разговори със Зинедин Зидан.