ПСЖ победи Лориен благодарение на късен гол от Данило Перейра, но всички погледи отново бяха насочени към Мбапе, когато нападателят беше сменен в 85-ата минута. Той се насочи направо в тунела, след като беше изваден, което доведе до въпроси дали може да има притеснения за контузия, тъй като до Световното първенство остават само две седмици.

Треньорът на ПСЖ Галтие предложи сравнително положителна информация, казвайки: „Мбапе? Нищо сериозно. Той положи усилия. Беше уморен, беше много търсен. Много по-добре е да поискаш да излезеш, отколкото да останеш на терена и да отсъстваш напълно.

Но Световното първенство автоматично е в главите на играчите. Винаги има информация, която може да ги накара да се съмняват. Днес видях известна сдържаност. Полагахме по-малко усилие, страхувайки се от дуели", сподели наставникът на парижани.

Галтие предположи, че неговият екип може да е бил по-предпазлив днес предвид това, което предстои. Играчи като Алфонсо Дейвис и Хюн-мин Сон претърпяха леки контузии през последните няколко дни, предизвиквайки страхове за тяхното участие на Световното първенство.