Френското спортно министерство позволи на чуждестранни играчи от Лига 1 и Лига 2 да се присъединят към националните си отбори за световните квалификации извън Европейския съюз. Те ще бъдат освободени от задължителната 7-дневна карантина след завръщането им в страната.

Министерството на спорта потвърждава, че футболистите, които се завръщат от официални състезания извън ЕС с националния си отбор, независимо дали са френски или чуждестранни, са освободени от седемдневния период на карантина, стига да спазват строг санитарен и медицински протокол (балон плюс ежедневен PCR тест при завръщането им в клуба). Следователно те ще могат да тренират и играят без седемдневно закъснение", заявиха от спортното министерство.

По-рано тази седмица френската лига заяви, че клубовете от Лига 1 и Лига 2 "няма да освободят своите футболисти за мачовете на националните отбори, които ще се играят в страни извън Европейския съюз".

Старши треньорът на Пари Сен Жермен Маурисио Почетино беше раздразнен, че съботните новини дойдоха толкова късно.

"Голяма изненада е да чуя това в събота. Тези ситуации могат да се очакват. За нас и за останалите клубове това не е най-добрият начин или най-добрият момент", каза той.