Френският национал и футболист на Манчестър Сити - Бенжамен Менди се изправи пред съда в Честър тази сутрин. 27-годишният играч е обвинен в осем изнасилвания, една атака със сексуално посегателство и един опит за изнасилване, като жертви са седем различни жени. Всички събития са се разиграли в дома на футболиста, където той бе арестуван точно преди година.
 
През януари той бе пуснат под гаранция със строга ограничителна заповед, която го остави само в периметъра на къщата, която обитава. Клубът напълно го заличи от социалните медии, от сайта си, от всякакви медийни изяви. Менди от година не съществува за Сити, въпреки че контрактът му продължава да е в сила. Такъв човек няма, ако следите онлайн този клуб. Той е някакъв призрак от миналото, поне във видеата със стари мачове се разбира, че наистина е съществувал някъде там, на левия фланг на отбраната.
 
Менди отрича всички обвинения, с изключение на последното - опит за изнасилване, което се появи в папката на обвинителния акт през юни тази година. За него той се признава за виновен. Всички седем жени, подали жалби и свидетелствали срещу футболиста, имат гарантирана анонимност до края на живота им, както е по британските закони.
 
Очаква се делото да е дълго, а в максималните възможни срокове то може да се проточи до 15 седмици. Присъдата би могла да стигне до над 15 години затвор.