Световният и европейски шампион с Франция Кристоф Дюгари изрази задоволство, че Неймар няма да може да играе за Пари Сен Жермен до края на сезона заради контузията си в глезена. Според него това ще помогне за по-добър баланс в играта на парижани.

“Радвам се за ПСЖ, че Неймар е контузен. Вярвам, че това е невероятна възможност за Кристоф Галтие. В даден момент щеше да му се наложи да има куража да извади Неймар от титулярния състав, това беше единственото решение. Този отбор е много по-балансиран с петима защитници, трима халфове и Килиан Мбапе и Лионел Меси в атака. Така ПСЖ ще играят малко по-затворено и с контраатаки".

"Тимът не е способен да държи контрола, защото, когато загуби топката, тримата нападатели не помагат в защита и това води до опасности. ПСЖ допускат твърде много положения. Не мога да понасям да гледам Неймар, просто не мога повече. Неговите дрибъл и поведение са нетърпими. Повече не искам да го виждам на терена”, коментира Дюгари пред RMC Sport.

Бившият нападател обаче смята, че ПСЖ ще имат проблеми, ако Мбапе или Меси се контузят. “Юго Екитике показа, че все още не е на желаното ниво и останалите нападатели също са посредствени”, добави той.