Легендата на Арсенал и френския футбол Тиери Анри обясни неубедителните изяви на Неймар и  Меси в ПСЖ с психологически проблеми и при двамата играчи.
 
"Неймар моли за помощ, но дали го чуваме? Вижда се, че той играе по-слабо и за това нещо си има причини. Често в скорошните си интервюта Неймар говори за напрежение, за това как се чувства и т.н. Та моят първи въпрос е дали той е добре? Виждаме, че вече не прави своите финтове на терена, дори не тича толкова. Явно като при всеки човек и в неговата глава се случва нещо”, коментира Анри в интервю за “Екип”. 
 
Бившият нападател, че подобен е и проблемът на Лео Меси, който след идването си от Барселона през миналото лято е далеч от добрата си форма.
 
“Когато говорим за Меси и Неймар - двама изключителни футболисти, често забравяме нещо важно. Когато Лео се разплака на тръгване от Барса, това не беше част от плана. Когато си живеел с идеята, че никога няма да напуснеш дадено място, но изведнъж се налага да го направиш, това създава емоционален шок. Хората си казват, че той е добре в Париж и има всичко, но нещата не са толкова прости. Когато например аз си тръгнах от Арсенал, за да отида в Барселона, ми трябваше една година, за да се почувствам добре. Пристигнах в Испания контузен, в процес на развод, трябваше да привиквам към нова схема на игра… И когато всичко това ти дойде на главата едновременно, веднага се отразява и на психиката”, смята Анри.
 
Той допълни, че по негово време да се разплачеш е било приемано като слабост. 
 
"Такова нещо беше невъзможно. Казвах си “Тиери, не плачи, не плачи, не плачи!” Но понякога го правех, когато бях сам. В днешно време си плача открито. Мисля, че сега вече да бъдеш уязвим е сила. Когато се освободиш от нещо, което ти е тежало на плещите дълго време, усещаш лекота и съответно започваш да бягаш повече, да спиш по-спокойно, да се храниш по-добре”, завърши Анри.