Бившият бранител на Милан Адил Рами вярва, че ще стане треньор и е трудно да бъде „тотална катастрофа”, каквато е Филипо Индзаги.

Французинът работи със СуперПипо през сезон 2014/15 на „Сан Сиро”, но той не е останал особено впечатлен от методите на работа на легендарния голмайстор на „росонерите”. Световният шампион с Франция говори пред френския L’Equipe, а отговорът дойде след въпрос дали е възможно да стане треньор след края на кариерата му.

„Минават ми тези мисли през главата, ако трябва да бъда честен с вас. Започнах да се взирам в тънкостите на този занаят от няколко години и мисля, че мога да стана добър треньор. Може би не в Марсилия, тъй като не искам да оплешивея”, сподели бранителят на френския гранд.

„Късметлия съм, че съм работил с треньори от ранга на Руди Гарсия, Дидие Дешан, Унай Емери, Лоран Блан и Кларънс Зеедорф. Когато погледнеш към техните способи на работа, то ти си казваш, че няма шанс, но благодаря на Пипо Индзаги, който ми демонстрира, че по-зле не може да бъда. Той е тотална катастрофа”, продължи Адил Рами.

Французинът вдигна Световната купа с отбора на „петлите” без да има една изиграна минута на Мондиал 2018.