Трансферът на Неймар в Пари Сен Жермен е основна тема на поредните разкрития на „Football Leaks". Бразилецът е най-скъпият футболист в историята на футбола, но около неговия трансфер има още загадки.  

Пари Сен Жермен привлече Неймар на 3 август 2017 година, след като активира неговата освобождаваща клауза, която бе записана в договора му с Барселона. Френският клуб плати за футболиста 222 милиона евро, според официално публикуваната информация.

Според разкритията на „Football Leaks", Пари Сен Жермен  на практика е платил общо 252 милиона евро за трансфера на Неймар.

Французите са платили по 10,7 милиона евро комисионни на двамата агенти на Неймар. Бащата на Неймар и Пини Захави са получили по 10,7 милиона евро.

Освен това Пари Сен Жермен са доплатили още 8,7 милиона евро за фонда солидарност на клуба, където Неймар се е формирал като играч.

Цялата сума, която ПСЖ е броил в сделката за Неймар възлиза на 252 милиона евро.

Между ПСЖ и Захави е имало сериозни различия относно това как трябва да бъде изплатена комисионната на агента на Неймар. Пини Захави е искал парите да бъдат преведени в офшорна компания в Малта, но от френския клуб са отказали.

След това Захави е предложил комисионната да бъде платена по сметка на негова компания в Кипър наречена „Grebere“, но от Пари Сен Жермен са сметнали подобен ход за подозрителен и са отказали.

В крайна сметка двете страни са се съгласили плащането да бъде извършено по сметка в Израел.

„Football Leaks“ разкри, че заплатата на Неймар в ПСЖ възлиза на 30 милиона евро на сезона, въпреки че от френския клуб първоначално твърдяха, че футболистът взима по 25 милиона евро. 

Неймар взима 375 хиляди евро, ако аплодира феновете