Лионел Меси бе освиркан мощно от феновете на ПСЖ на „Парк де Пренс“ още при обявяването на съставите за двубоя с Лион, който после парижани загубиха 0:1. Това не се случва за първи път, като очевидно аржентинецът, който изигра своя мач №50 за ПСЖ, не е долюбван от привържениците на парижани. Запалянковците изразиха отношението си към звездата, когато името му бе произнесено от диктора веднага след това на Мбапе. Така контрастът между освиркванията и аплодисментите за френския национал стана още по-голям.

Враждебното отношение на феновете на ПСЖ може да наклони везните към напускане на Париж по посока Барселона. 

Накрая целият отбор получи бурното  недоволство на публиката след осмото поражение за сезона в Лига 1.
 
„ПСЖ достигна дъното, проектът е напълно провален, играчите се разхождат на терена, а съперниците преминават през „Парк де Пренс“ с изненадваща лекота“, констатира „Ас“.
 
Френската легенда Тиери Анри, чиито най-силни години във футбола преминаха в Арсенал и Барсилона, пък призна, че му е станало неудобно да гледа как освиркват Лионел Меси.
 
„Беше неловко да чуя тези освирквания на „Парк де Пренс“. И то към един от най-добрите играчи на отбора, който има 13 гола и 13 асистенции този сезон. Лично аз бих искал Меси да завърши кариерата си в Барселона, макар че не знам как ще стане това. Не ми хареса начинът, по който той напусна каталунците... Заради любовта към футбола той трябва да се върне в Барселона“, каза бившият френски нападател.