Отборът на Олимпик Марсилия постигна изключително ценна победа като гост на Метц с 2:1. Трите точки за тима на Хорхе Сампаоли донесе полския нападател Аркадиуш Милик, който със страхотно акробатично изпълнение намери мрежата на домакините.

В 26-ата минута Седрик Бакамбу откри за гостите от няколко метра разстояние. Десетина минути по-късно Бамба Диенг можеше да удвои, но стражът на домакинския тим показа страхотен рефлекс.

Седем минути след началото на втората част дойде и отговорът на Метц – Хабиб Майга се възползва от прострелно центриране отляво на Канде. В средата на полувремето Диенг изпусна идентично на първото си чисто положение в срещата, а Лирола при добавката след спасяването на Кайлард прати топката в аут.

Десетина минути преди края Сеад Колашинац върна с глава една топка в наказателното поле на домакините, а там Милик, с гръб към вратата отбеляза уникален гол със задна ножица, с който донесе и пълния комплект точки на марсилци.

С победата Олимпик се откъсна на четири точки зад своя средиземноморски съперник Ница, който по-рано в кръга загуби от Лион. Европейският клубен шампион от 1993-а година е с 46 пункта, докато „орлите“ са с 42, само точка пред Страсбург.