Мизерията на Монако, когато играе срещу ПСЖ във финален мач, остава непокътната. Шампионът на Франция допусна трета поредна загуба от парижани в подобен двубой – след пораженията в битките за Купата на Лигата  и Купата на Франция миналия сезон, за да отстъпи с 1:2 в срещата за Суперкупата на страната. Тя се оказа изумителен дебют на Даниел Алвеш, който ще помни дълго време първият си официален мач за ПСЖ.

Бразилецът почти собственоръчно изкова пълния обрат, отбелязвайки по невероятен начин от пряк свободен удар, а след това давайки и перфектна асистенция за Адриен Рабио. Мачът, който се игра на „Стад де Танже” в Мароко, държа феновете на нокти до последно и пооправи настроението в лагера на ПСЖ след провала в първенството през кампания 2016/2017.

Срещата имаше подчертано двуостро начало, като атаките летяха на прилична скорост към едната и другата врата. Още в 6-ата минута попадение на Тома Лемар от Монако бе отменено заради засада, а почти веднага ПСЖ отвърна. В 8-ата минута стражът на „монегаските” Даниел Субашич вложи и последната си капчица вратарски умения, за да попречи на Кавани да се разпише. Уругваецът бе близо до това след солидно разбъркване в близост до вратата на шампионите.

В следващите минути положенията може и да понамаляха, но срещата изобщо не загуби от чара си. През цялото време феновете по трибуните очакваха нещо специално да се случи и то дойде в 30-ата минута. Новото попълнение на отбора от Княжеството Юри Тилеманс метна превъзходен извеждащ пас за десния бранител Джибрил Сидибе и го остави сам срещу Алфонс Ареола. Вратарят опита да излезе и да скъси ъгъла, а Сидибе бе подготвен и с доза финес го прехвърли за 1:0.

ПСЖ изглеждаше леко шокиран от попадението и имаше късмет че не допусна второ. В 35-ата минута Килиан Мбапе обстрелва много опасно вратата и само навременната намеса на защитник предотврати нещо по-лошо.

Второто полувреме донесе и изумителния рецитал на Дани Алвеш. Бразилецът започна серията бляскави прояви, като изравни собственоръчно от пряк свободен удар. В 51-ата минута топката бе заложена на близо 28 метра по диагонал спрямо вратата, а това не спря бившият ас на Барселона и Юве да изпрати зверски шут над стената, който остави Субашич с пръст в уста – 1:1.

Монако имаше възможност да си върне водачеството в 57-ата минута, когато Тилеманс получи пространство и стреля от вътрешността на пеналта, за да вид как топката преминава агонизиращо близо до левия стълб.

Това се оказа от ключово значение, защото в 63-ата минута ПСЖ организира чудесна атака отдясно, която стигна до Дани Алвеш отдясно. С риск да се контузи ветеранът се протегна на шпагат и центрира с хирургическа точност към Адриен Рабио, който отблизо с глава не прости на Монако – 2:1 за парижани.

„Монегаските” имаха своят златен шанс да вкарат срещата в продължения две минути преди края на редовното време. Тогава Радамел Фалкао се измъкна, за да засече перфектно центриране, а сетне се хвана за главата, когато топката профуча в аут покрай десния стълб.