Нападателят на Монако Радамел Фалкао подсили сериозно спекулациите, касаещи бъдещето му на "Луи Втори". Той беше забелязан в Рим в понеделник вечерта, а днес се очаква да присъства и на мача за Купата на Италия между Лацио и Милан. 

Точно тези два отбора са спрягани за следващата дестинация в кариерата на колумбиеца. А пристигането му в италианската столица е за да се запознае от по-близо с условията, които двата клуба му предлагат, но без повече обвързване засега. 

Нападателят, който наскоро навърши 33 години, има още година и половина от договора си с "монегаските". Точно затова и те няма да имат нищо против да се разделят при добра оферта за подписа му от Италия. Преговорите обаче ще се отложат за лятото. 

Лацио иска силен таран, като се надява да се повтори случаят с Мирослав Клозе, който дойде на сериозна футболна възраст в Рим, но направи невероятни четири сезона, преди да се откаже с небесносинята фланелка. Колкото до Милан, "росонерите" искаха да купят именно Фалкао, преди да подпишат с Гонсало Игуаин през лятото, така че може да се стигне до нова авантюра с него.