Испанският халф Сеск Фабрегас, който в момента е играч Монако, отхвърли информациите, че неговият близък приятел Лионел Меси обмисля да напусне Барселона в края на сезона. Слуховете се появиха поради многобройните проблеми на аржентинеца с ръководството на клуба.

"Разговарял съм с Меси и идеята му винаги е била да прекрати кариерата си в Барселона. Много неща могат да се случат в клуба, но аз съм напълно уверен, че кариерата му ще приключи в Барса", заяви Сеск по време на интервю за „Cadena Cope“.

Продължавайки темата за Ла лига, Фабрегас призна, че в различни моменти от кариерата си е „имал доста варианти“ да играе за Реал Мадрид и, въпреки че това никога не стана факт, той не е затворил вратата за „лос бланкос“,но като треньор.

"Никога не можеш да кажеш никога. Знам това много ясно. Като играч може би, но като треньор е различно, защото можеш да управляваш 30 отбора в кариерата си. Като играч договорите са по-дълги, но като треньор вероятно ще имате много повече възможности, защото могат да ви изгонят след два дни“, каза той.

Фабрегас беше попитан с кой играч би искал да подпише, ако има избор. Отговорът му беше ясен, французинът Килиан Мбапе.

"Кристиано е на 35, а Лео ще навърши 33 години. Те са по-възрастни. Трябва някой млад, да има талант, желание и манталитета, затова бих подписал с Мбапе. Мисълта да го имам за десет години напред на върха на моя отбор е причината да го искам. Има и играчи като Неймар и Халанд, но заради головете и бързината Мбапе ми напомня на [Тиери] Анри“, сподели още Фабрегас.