Президентът на Френската футболна федерация Ноел льо Грае разкри, че Килиан Мбапе го е молил за публична защита след UEFA EURO 2020. Преди два месеца звездата получи куп обиди след ранното отпадане на "петлите" от еврофиналите. В този момент лично майката на Килиан - Файза Ламари се е свързала с Льо Грае с молба за среща. 
 
„Майка му ме помоли да се видим след Европейското първенство. Съгласих се да се срещна  само с Килиан, защото никога не общувам със семействата на футболисти. Той беше разстроен от пропуснатата дузпа, от слабото си представяне и най-вече от критиките, с които беше затрупан.
 
Насърчих го, защото е страхотен играч, изключителен френски талант. Мбапе не може да бъде съден заради една пропусната дузпа. Той  получи доста обиди в социалните медии и беше много разстроен.
 
Килиан искаше да почувства нашата подкрепа, да знае, че стоим зад него. Мисля, че се нуждае от любов, а изглежда, че не я получава по много причини: пропусната дузпа, цвят на кожата ... Всъщност така и не излязох със съобщение за пресата. А Мбапе искаше точно това - да го защитя  публично.
 
Като французин бих искал той да остане в ПСЖ. Особено като се има предвид колко е талантлив и какви играчи ще бъдат до него", каза Льо Грае в интервю за Ouest France.