“Килиан Мбапе (ПСЖ) в Реал Мадрид, нетрансферът на века”. С такова заглавие излезе авторитетното френско издание “Екип” след затварянето на трансферния прозорец. “Кралския клуб” направи всичко възможно, за да привлече 22-годишния нападател, като вчера се появиха информации за изпратена оферта в размер на поне 200 млн. евро за играча, чийто договор така или иначе изтича догодина.

От вестника разкриват човека, който е блокирал подобен трансфер от страна на Пари Сен Жермен. Не става въпрос за президента Насер Ал Хелаифи, нито за спортния директор Леонардо, а за собственика на клуба - емира на Катар Тамим бин Хамад Ал Тани.

“Емирът е имал последната дума. Суверенът изслушал предимствата и недостатъците, но в крайна сметка решил да запази началната си позиция. Никога не е било под въпрос дали клубът ще се лиши от възможността за мечтаното трио Меси-Мбапе-Неймар, дори това да означава да бъдат пренебрегнати грандиозна оферта и волята на голмайстора на отбора”, пише “Екип”.

От изданието също така определят приключването на тази трансферна сага като “края на една забавна теленовела” и добавят, че редица посредници се опитали да подпомогнат осъществяването на тази сделка.