Томас Тухел ще замени Унай Емери на треньорския пост в Пари Сен Жермен след края на настоящия сезон, съобщава ексклузивно „ESPN“.

Според информацията, Тухел вече има предварително споразумение с шефовете на френския клуб.

Решението е било взето в Катар, където президентът на ПСЖ Насер Ал Келайфи е бил привикан от емира Ал-Тани миналата седмица. След преглед на множество кандидати за поста Ал-Тани се е спрял на немския специалист заради отличната му тактическата експертиза. Другото сериозно предимство на Тухел е фактът, че е свободен и за него няма да се налага да се преговаря с друг клуб.

Никак не е случайно, че той вече говори доста приличен френски. Неговата философия базирана върху владението на топката също е допаднала на шейха, който е реалният собственик на ПСЖ. 

Тухел отговаря на всички критерии, които са били поставени от страна на ръководните фактори в клуба: голямо име с успехи на европейската сцена, мениджърски и ръководни качества, чрез които да бъде контролирана изпълнена с егоцентрични футболисти съблекалня..

При Тухел порядките в съблекалнята са доста близки до армейската субординация. Всъщност той много си прилича с Емери като профил - блестящ тактик, без обаче да е вдъхновяващ психолог и мотиватор.

Емери се наслаждава на момента и призна, че бъдещето му e неясно

Очаква се от Пари Сен Жермен да обявят официално подписването с Томас Тухел едва след края на настоящия сезон. Германският специалист ще започне веднага да подготвя своята работа за следващата кампания, докато играчите се върнат от задълженията си с националните отобри и своите почивки.

Президентът на ПСЖ: Емери има пълното доверие и подкрепа на клуба

Унай Емери със сигурност няма да остане начело на Пари Сен Жермен през следващия сезон.