Един от кандидат-купувачите на Манчестър Юнайтед - емирът на Катар шейх Тамим бин Хамад ал-Тани, ще се опита да закупи „червените дяволи“, като едновременно с това ще продължи да бъде собственик на френския шампион Пари Сен Жермен, пише The Guardian.  Изданието пише, че закупуването на миноритарен дял в Юнайтед в момента не представлява интерес, като ще се търси единствено пълно закупуване на английския клуб.

Правилата на УЕФА не позволяват клубове, които могат да се срещат в едно и също състезание, като Шампионска лига, да имат един и същи собственик. Тези, които движат интересите на Катар, знаят това и се търси компромисно решение, чрез което да бъде доказано пред европейската централа, че Юнайтед няма да се управлява от същата структура и персонал като на ПСЖ.

92 снимки

Има известна увереност, че това ще бъде прието, особено след като има прецедент в РЕд Бул Залцбург и РБ Лайпциг, където собственик е компанията Ред Бул. През септември 2018-а година австрийските и германските клубове се изправиха един срещу друг в Лига Европа.

Настоящият президент на ПСЖ и председател на Qatar Sports Investments - Насер ал-Хелайфи, е влиятелна фигура в УЕФА. 49-годишният бизнесмен е председател на Европейската асоциация на клубовете, която е колектив от 220 клуба. Когато беше разкрита идеята за Европейска Суперлига през април 2021-а година, Хелайфи застана на страната на УЕФА, като отказа да включи ПСЖ в предложения нов турнир.