Емилиано Сала ще се върне у дома – в Аржентина, информира BBC. Тялото на футболиста на Кардиф Сити ще бъде транспортирано до родния му град, за да бъде направено бдение.

Кметът на Прогресо Хулио Мюлер разкри, че семейството на футболиста ще пристигне за службата. Емилиано Сала ще се завърне у дома в петък следобед, а след това ще бъде отслужено бдение.

Кардиф ще плати за Сала, ако това бъде изискано от закона

Неговият детски отбор Сан Мартин от Прогресо публикува емоционално съобщение в почит на Емилиано Сала: „Очакваме те… като в първия ден, в който напусна, но ще останеш завинаги с нас. Отиде си, но си пример за всички. Ще бъдеш вечно в нашите сърца.”

Миналата седмица тялото на футболиста беше извадено от самолетните останки от дъното на Ла Манша. Малко след това то беше идентифицирано, а специалистите обявиха, че смъртта е настъпила в следствие на нараняване на главата.

Неговите бивши съотборници направиха емоционално изпращане в неделя, играейки във френската лига със специални черни екипи, с името на Сала на гърба.

28-годишният Емилиано Сала загина в самолетна катастрофа по пътя между Нант и Кардиф. Атакуващият футболист едва бе подписал договор с клуба от Уелс и пътуваше, за да се присъедини към новия си тим, с мисълта за Висшата лига…