Емерсон Палмиери разкри, че е имал споразумение с Наполи това лято и обясни защо се радва на победата на Италия на Европейското първенство повече, отколкото на Шампионската лига с Челси. Бившият ляв бек на Рома се присъедини към Лион под наем от Челси през това лято, въпреки че е можело да се завърне в Италия.

„След Европейското исках да получа повече време за игра и да се чувствам важен. Не можех да играя редовно в Челси и Манчини ми каза, че играч на моето ниво трябва да се стреми да трупа колкото е възможно повече игрово време. Говорих със Спалети и бях съгласен да отида в Неапол, но не разбрах защо сделката пропадна. Впоследствие Лион ми предложи и това ми се стори добър проект. Затова реших да приема“, обясни летния си трансфер левия бек.

„Мисля, че това беше правилен избор. Тук има много млади бразилци. Голяма и задружна група станахме, те много ми помогнаха с всичко тук“, радва се натурализираният бразилски защитник.

Емерсон директно обвини съдиите за загубата на своя Лион в неделя, като каза, че дузпата за ПСЖ е несъществуваща. Все пак играчът похвали парижани, казвайки че те са на друго ниво и е огромно предизвикателство за който и да е отбор, да измъкне титлата в тяхно присъствие.

В сряда вечер левият защитник отбеляза втория гол за своя тим при победата над Троа с 3:1, като допълни, че истински се е забавлявал на терена и е изпитал удоволствие от попадението си.

Палмиери спечели най-голямата клубна надпревара миналия сезон, както и най-големият европейски форум с тима на „Скуадра адзура“ и се опита да сравни двата успеха. „Това бяха две невероятни преживявания, но победата на Евро 2020 емоционално беше по-силна, защото спечелихме за цялата страна. Винаги сме имали положителна конкуренция със Спинацола. Преди аз играех повече, но след това той стана титуляр и игра фантастично на Еврото. За мен е чест да съм част от националния отбор и опитвам да помогна. Силата ни винаги е била в отборния дух“, завърши 27-годишният футболист.