Старши треньорът на Пари Сен Жермен Унай Емери заяви, че Килиан Мбапе има огромно желание да вземе участие в предстоящия мач за Купата на Франция срещу Гингам.

„Мбапе се чувства по-добре. Лекарят ни обаче предпочита да го види невролог, въпреки че желанието на Килиан е да вземе участие в мача срещу Гинган“, коментира Емери.

„Неймар тренира вчера, но не се чувстваше много добре в края на заниманието. Травмата му не е сериозна, но ще вземем решение след днешната тренировка. Ние не искаме да поемаме никакви рискове с него. Той трябва да се възстанови на 100%. Неймар се чувства щастлив на терена. Ако той играе утре, ще получи подкрепата на всичките си съотборници. Всички ние сме мотивирани“, добави испанецът.

„Направихме нужния анализ на загубата от Олимпик Лион. Имаме сериозно предимство в първенството. Навлизаме  в най-важния момент от сезона. Ще работим много усилено, за да подобрим представянето си. Много сме мотивирани за предстоящите ни мачове“, продължи наставникът на парижани.

„Има две важни неща в играта на един футболист – когато той играе със сърце и с глава. Дани е интелигентен футболист, има опит и играе с много голямо сърце. Той носи пълна отговорност за случилото се с рефера. Не биваше да казва някои неща. Няма да коментирам нищо повече“, допълни треньорът на Пари Сен Жермен.

„Разговарях с Лукас Моура. Не смятам, че мога да разчитам повече на него. Той трябва да си намери друг отбор, защото е страхотен играч.“

Звезда на ПСЖ пропуска сблъсъка с Реал, аут за два месеца?

„Ние трябва да направим крачка напред в нашето развитие за решителните сблъсъци срещу Реал Мадрид от осминафиналите на Шампионска лига. Мисля, че сме добре подготвени за тези мачове. Разполагаме с много информация за съперника“, каза още Унай Емери. 

Мбапе въздъхна с облекчение, няма му нищо